Translate

уторак, 29. март 2016.

Med i ...


SIRUP ZA RAVAN STOMAK
Uzimajte dve kašičice sirupa dnevno tri nedelje. Napravite pauzu mesec dana. Zatim sirup uzimajte još tri nedelje. Rezultat neće izostati.
Sastojci
1,5 kg svežeg rena (koren)
4 veća limuna
3 kašike meda
2 kašičice cimeta
200 grama svežeg đumbira.
Ren i đumbir izmiksujte u kašu. Iscedite limun, dodajte sok renu i đumbiru, pa mešajte 3 minuta. Zatim dodajte med i cimet i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Sirup čuvajte u staklenoj boci ili tegli u frižideru.

REN, LIMUN I MED: Čudesna smesa koja topi santimetre oko struka

Neizostavan je dodatak raznim jelima, posebno uz masnu hranu, jer pomaže da se lakše svari. Ren čisti organizam, ubrzava metabolizam, otklanja umor, pa se najviše preporučuje dijabetičarima. Podstiče razmnožavanje i razvoj korisnih bakterija u crevima. 
Zahvaljujući ovom receptu, žene su dnevno smanjivale obim struka za 1 cm.
Ovaj melem eliminiše višak masnoće i vode iz organizma, poboljšava funkciju mozga, poboljšava pamćenje, poboljšava sluh i vid.
Glavni sastojci ovog recepta su sveži ren, neprskani limun s korom i med.
U ishrani se najčešće upotrebljava koren rena, ali izuzetno su ukusni i pomalo pikantni mladi listovi biljke.
Zbog svog sastava (vitamin C, kalijum, vitamin B1, vitamin B6, gvožđe, kalcijum, vitamin B2, magnezijum, fosfor…) ren je igurmansko, ali i lekovito sredstvo.
Svež koren može se koristiti preko cele godine, ako se pravovremeno zakopa u vlažan pesak ili drži u podrumu. Ako imate veći koren, možete izrendati potrebnu količinu, a ostatak zamotati u aluminijumsku foliju i ostaviti u frižideru u kutiji za povrće.
Ako želite da vam izrendani ren ostane svež i nakon tri nedelje, pomešajte ga sa kašičicom šećera i 4 kašike limunovog soka ili sirćeta. U dobro zatvorenoj tegli, ren može stajati u frižideru do 3 sedmice. Recept za melem za mršavljenje
Sastojci: 125 gr rena, 3 neprskana limuna, 3 kašike meda.
Postupak:Izmiksujte u secku ili blenderu 125 grama rena. Uzmite tri limuna, rasecite ih, izvadite iz njih semenke, pa ih zajedno sa korom, takođe izmiksujte i pomešajte sa renom. U to dodajte tri kašike meda i sve dobro izmešajte. Čuvajte ovaj melem u zatvorenoj teglici u frižideru. Uzimajte po jednu malu kašiku melema dva puta dnevno uz obroke. Uzimajte ovaj melem tokom 3 nedelje i gledajte kako se obim struka smanjuje.

Rešite se na vreme bubrežnih kamenaca uz sirup od limuna, meda i peršuna

Pojava bubrežnih kamenaca u današnje je vreme sve učestalija.
Kamenci su uzrok ekstremne, probadajuće boli koja često završi tako da morate zatražiti hitnu pomoć, a mogu biti i uzrok različitih opasnih komplikacija.
Prema podacima iz razvijenih zemalja, 1 od 10 osoba tokom života oboli od bubrežnih kamenaca.
Kamenci se najčešće javljaju kod ljudi u dobi između 30 i 45 godina, a muškarci obolijevaju 10 puta češće od žena.
Bubrežni kamenci su čvrste nakupine kristalnog oblika.
Obično se stvaraju u bubrezima, no mogu se razviti bilo gdje u mokraćnom sistemu – bubregu, mokraćnim kanalima ili bešici.
Simptomi bubrežnih kamenaca su:
  • ·        jaka bol u donjem dijelu leđa
  • ·        nedefinisana bol u predelu želuca koja ne prolazi
  • ·        tragovi krvi u urinu
  • ·        mučnina i povraćanje
  • ·        temperatura i osjećaj hladnoće
  • ·        neugodan miris urina i zamućeni izgled
  • ·        nedostatak energije
  • ·        česta potreba za mokrenjem popraćena svrabežom

Umesto opasnih lekova koji izazivaju razne nuspojave, najsigurnije rešenje protiv bubrežnih kamenaca su prirodni lekovi.

Sirup od limuna, meda i korena peršuna

Ovaj sirup deluje tako da se njegovi sastojci nadopunjuju i zajedno snažno deluju na sigurnu razgradnju bubrežnih kamenaca.
Peršun je prirodni diuretik, dok maslinovo ulje služi za podmazivanje mokraćnog sistema.
Javorov sirup i med imaju protvbakterijska osobine, a limun povisuje kiselost urina i tako deluje na razgradnju bubrežnih kamenca.
Sastojci:
·        1 organski uzgojeni limun (s korom)
·        1 velika vezica korena peršuna
·        1 šoljica ekstra devičanskog maslinovog ulja
·        1 šoljica javorovog sirupa
·        1 šoljica meda

Priprema:
Limun narežite na tanke šnite, a korijen peršuna iseckajte na manje komadiće. Stavite u blender i dobro izblendajte.
Dodajte med, maslinovo ulje i javorov sirup i nastavite blendati dok se ne napravi homogena mešavina.
Sirup pohranite u staklenku i čuvajte u hladnjaku.
Jednu supenu kašiku sirupa uzmite svakog jutra na tašte, a navečer jednu pre spavanja.
Tokom dana pijte puno vode.

Verojatno svi znate blagodati redovne konzumacije meda, a znate li što se događa kada uz med popijete i vodu i to sve na prazan želudac? 



To je nešto najbolje što možete napraviti za svoj organizam! Evo i zašto…
S fantastičnim učincima meda većina ljudi dobro je upoznata, ali malo je onih koji znaju lekovitost medene vode.
Ovaj preparat od davnina je upotrebljavan za oslobođanje od različitih bolesti te u kozmetičke svrhe.
Priprema
Za spravljanje medene vode dovoljno je jednu čajnu kašiku meda promešati u čaši mlake vode. Time se dobija 30 postotni rastvor meda koji je po svojem sastavu identičan krvnoj plazmi.
Med strukturira vodu i time povećava njena ljekovita svojstva, što je nučno dokazano.
Odlično je znati da se ova voda potpuno i brzo apsorbira u organizam.
Korištenje
Medena voda spremljena na ovaj način normalizuje varenje (probavu), pojačava imunitet te koristi u lečenju prehlade i bronhitisa te osigurava pročišćenje organizma. Malo više:
Poboljšava imunitet
Jača otpornost organizma protiv bakterija, virusa, gljivica.
Reguliše rad creva
Medena voda se bori s parazitima koji žive u našim organima za probavu. Ne dozvoljava im da se razmnožavaju i normalizuje funkcioniranje ćelija organa za varenje.
Korisna je za mršavljenje
Ako želite smanjiti kilažu, pijte svakog dana, do 11 sati, po 1,5 litru ove vode uz zdravu prehranu. Ova voda pročišćava organe za varenje, poboljšava njihov rad i otklanja toksine. Uz pravilnu prehranu i rekreaciju, pomaže vam da uklonite suvišne kilograme.

Aktivno hrani kožu
Ujutro malo zagrejte vodu koju ste sinoć pripremili i umijte lice, vrat, oblast dekoltea… zahvaljujući sistematičnom djelovanju ove lekovite vode, dolazi do poboljšanja cirkulacije u krvnim žilama i aktivnije ishrane ćelija kože. Nakon umivanja malo pričekajte da med počne delovati pa isperite kožu mlakom vodom. Ako se ovako redovno umivate, koža će vam postati zdravija, svežija, elastičnija i baršunasta.
Protiv učestalog noćnog mokrenja
Med je higroskopičan, sakuplja vodu, tako da bubrezi i mjehur preko noći nemaju opterećenje i odmaraju se.
Medenu vodu u preventivne svrhe treba konzumirati svako jutro na prazan želudac, a popiti je treba brzo. Ovo je važno. Sfinkter (ventil) želuca odmah se otvara i voda dospjeva u crijeva, nakon čega se apsorbira u krvotok.
Dobro ju je piti i na večer prije spavanja, a preporuča se da se uvijek pije svježe pripremljena.


Recepti na bazi meda
Rakija sa medom
U jednom litru šljivovice rastopi se mešanjem 350 g meda. Ako je med kristalizovan, rakija se može zagrejati da postane mlaka. Kad se med rastopi, rakija se ulije u bocu i ostavi da stoji osam dana dok se slegne talog. Nakon toga čista rakija se pretoči u drugu bocu i ostavi da stoji najmanje 14 dana, pre nego što se počne piti. Umereno pijenje rakije sa medom poboljšava varenje i apetit.
Protiv bolova u krstima
Krsta premažite medom i pospite mlevenim biberom, a preko stavite ugrejanu pamučnu tkaninu, ili tokom tri dana, svakodnevno stavljajte oblog od 100 g meda sa saćem, pomešanim sa topljenim ovčijim lojem.
Bolovi u grlu
Zagrejati komad tkanine, najbolje pamučne ili lanene, premazati medom i time uviti vrat.
Neprijatan zadah
Nekoliko puta dnevno isperite usnu duplju mešavinom meda i svežih višanja.
Bolovi u očima
Predeo oko očiju (ne oči!) mažite medom i postupak ponavljajte do izlečenja.
Bolovi u kostima
Svaki dan pijte mešavinu od pola čaše meda i pola čaše ljute rakije prepečenice koja je prethodno rashlađena u frižideru.
Med je proizvod pčela medarica i sastoji se od oko 70 odsto invertnog šećera (voćnog i grožđanog), do 20 odsto vode, oko 5 odsto saharoze, maltoze, oligosaharida, inulina, organskih kiselina, minerala, belančevina, viših alkohola, fermenata, hormona...

Recepti na bazi propolisa
Propolis je mirisna smolasta materija koju sakupljamo sa drveća u leto i jesen. Pomoću njega se uništavaju bacili u košnici, učvršćuju nestabilni delovi saća. Koristi se za zaštitu zdravlja i lečenje, kao prirodni antibiotik. Mešaju ga sa medom ili rastvaraju u alkoholu, ulju, vodi, i prave meleme. Posebna odlika propolisa je što bakterije na njega ne stvaraju otpornost i što nema štetnih propratnih pojava, a to je baš slaba strana sintetskih antibiotika. Propolis se obično uzima kao tinktura - alkoholni rastvor u obliku spreja ili kapi.
Ekstrakt propolisa
Dobro izmešati, u odnosu 1:8, propolis pretvoren u prah i puter (u vidu želea). Zagrejati smesu na slaboj vatri (na plamenu sveće, na primer) ili na vodenoj pari, dok se smesa dobro ne homogenizuje. Ostaviti da se ohladi i onda staviti u frižider. Uzimati dve do šest kašičica dnevno, prema stanju pacijenta, između obroka. Ovaj ekstrakt služi za jačanje organizma.
Protiv žuljeva
Problemi sa žuljevima se rešavaju pomoću propolis masti, tako što se žulj namaže debelim slojem masti i fiksira flasterom.
Pri posekotinama
Krvarenja od ozleda i posekotina zaustavljaju se brzo pomoću vate umočene u propolis kapi.
Protiv gljivica i bubuljica
Gljivična oboljenja kože se svakog dana namažu po nekoliko puta propolis mašću ili propolis kapima. Akne ili kožni čirevi, promene kod neurodermitisa i psorijaze, mažu se spolja ekstraktom propolisa.
Protiv opekotina
Opekotine se leče stavljanjem gaze prethodno umočene u propolis mast.
Psorijaza se leči propolisom
Uzima se tri puta dnevno po 15 kapi propolisa, a u isto vreme mažu se obolela mesta.
Protiv hemoroida
Hemoroide otklanja propolisova mast u kombinaciji sa propolis kapima.
Usled prehlade

Kod prehlade nakapati 10 kapi u posudu sa čajem od kamilice ili majčine dušice, pokriti glavu peškirom i inhalirati se više puta dnevno po pet minuta. Upaljena sluzokoža usne šupljine, koja se inače dugo leči, tretira se tinkturom propolisa - mažu se upaljene desni i ogoleli koren zuba tri puta dnevno, a pre toga zubi dobro operu četkicom.

Нема коментара:

Постави коментар